Мерки за безопасност

ОСНОВНОТО И НАЙ-ВАЖНО, КОЕТО ВСЕКИ ИГРАЧ ТРЯБВА ДА СПАЗВА, СА МЕРКИТЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ.

Въпреки че пейнтболът е игра и патроните са желатинови топчета, не трябва да се забравя, че маркерът изстрелва топчето с висока скорост (90-110 метра в секунда). При невнимание и неспазване на мерките за безопасност може да нараните сериозно някого.

Опасността е предимно за лицето на играча.

Безопасността на играчите се гарантира от задължителните за всички намиращи се на полето (играчи и съдии) предпазни маски, защитаващи лицето и главата.

Няма причина, която да накара играч, намиращ се на полето, да свали своята маска. Дори маската да е изпотена и кална и играчът нищо да не вижда през нея, той няма право да я повдига и сваля от лицето си по време на игра.

ЖЕЛАТИНОВОТО ТОПЧЕ, ИЗСТРЕЛЯНО ОТ МАРКЕР ЗА ПЕЙНТБОЛ, МОЖЕ ДА НАНЕСЕ СЕРИОЗНИ ТРАВМИ НА ЛИЦЕТО НА ИГРАЧА, АКО ТОЙ Е БЕЗ ПРЕДПАЗНА МАСКА.

Запомнете! Безопасността е в ръцете най-вече на самия играч. Той трябва да е с ясното съзнание за опасностите и рисковете.

Играч, който излиза от бойното поле, трябва задължително да постави предпазителя на своя маркер.

Докато се излиза от терена към обезопасената зона, както и в нея, всеки маркер трябва да е насочен надолу към земята.

Когато играч е уцелен, или поради някаква друга причина се налага да излезе от терена, той вдига маркера с двете си ръце над главата и напуска, без да сваля предпазната маска от лицето си.

МАСКАТА СЕ СВАЛЯ ОТ ЛИЦЕТО ЧАК КОГАТО СТЕ В ОБЕЗОПАСЕНАТА ЗОНА.

При сигнал от съдията “СТОП ИГРА” всеки намиращ се на терена е длъжен да прекрати стрелбата и да остане на своята позиция до следващия сигнал от него.

Физически съприкосновения между състезателите са забранени. Решенията на съдията се изпълняват безпрекословно. Маски и пушки след старт-сигнала за съответната игра не се подменят.

Преди началото на играта, на участниците се провежда устен инструктаж по мерките за безопасност, както и за правилата на играта. Всеки участник декларира, че е запознат и се задължава да спазва правилата за безопасност.

Нямаш търпение да се включиш в битка
Paintball.bg, повече от 20 години опит и огромен терен, перфектно организиран за игрите

Запази час